THE FIVE FAVO TUNES OF DJ/PRODUCER KYA

Kya is een van de meest energieke DJs van Nederland. Wanneer hij op het podium staat spat de adrenaline er vanaf! Hij heeft al meerdere keren Paradiso uitverkocht als headliner bij Latin District. Als producer is hij de alleskunner in de Dutch Urban en Latin scene.

Benieuwd bij welke track deze DJ ooit op 15 jarige leeftijd veel tranen heeft weggepinkt? Of uit welke nummers hij zelf veel inspiratie haalt voor zijn muziek?
Check dan nu Kya’s Five Favo Tunes:

#1 KYA x YOUNG KENNA – BOOTY ANHTEM 2

“Deze track heeft veel waarde voor mij omdat het een van mijn grootste releases is waarbij ik op eigen houtje meer dan een half miljoen streams heb behaald! Door dit nummer vond ik de weg waar ik mij in wil verdiepen. De naam Kya koppel ik hier aan Booty Beats – aldus vrouwen die helemaal los gaan, met hoe kan het ook anders: schuddende billen!”


#2 KYA – BIG MAN THING ft T.O.K & SHOCKMAN x CHOKC COBIAN.

“Ook deze track is zeer bijzonder voor mij omdat ik vanaf jongs af aan al fan was van de groep T.O.K. Vroeger draaide ik hun platen op vinyl en in 2019 kreeg ik de kans om met ze samen te werken en een release en video clip te droppen.”


#3 SEAN PAUL – LIKE GLUE 

“Al op jongere leeftijd werd ik geinspirieerd door Sean Paul en dancehall muziek in het algemeen. Ik had altijd al de wens om dancehall te gaan draaien en de cultuur te gaan begrijpen. Daardoor ben ik in het genre Booty Beats gerold! Deze maak ik altijd met dancehall invloeden, wat vorm geeft aan de muziek van vandaag. Wat deze track zo goed maakt is de sound, heel simpel maar wel pakkend!”


#4 GINUWINE – PONY 

“Deze track heeft voor iedereen denk ik wel een bepaald speciaal moment gecreëerd, als je begrijpt wat ik bedoel… Zonder dollen: wat ik vooral heel bijzonder vind aan dit nummer is dat de beat door mijn idol Timbaland gemaakt is. Ik ben gefascineerd door de invloeden die hij in zijn beats gebruikt, bijvoorbeeld (wanneer je goed luistert) de cartoon geluiden van Bugs Bunny en een auto die bijna crashed. Dit zijn toch die kleine details wat de beat uniek maakt”.


#5 NO DOUBT – DON’T SPEAK 

“Wie kent dit nummer nou niet? Een hit uit het jaar 2000. Een nummer welke ik vaak beluisterde wanneer ik liefdesverdriet had als 15 jarig jongetje. (Ahh!) Elke dag raakte dit nummer mijn gebroken hart en huilde ik stiekem in mijn kamer tot ik er overheen was. Deze track raakt zeker de gevoelige snaar! Maar wat blijkt? Na wat onderzoek gedaan te hebben kwam ik erachter dat er op bepaalde tonen en noten is ingespeeld, welke ervoor zorgen dat er veel emoties loskomen. Vandaar! Ik was niet de enige.”


WAT KUNNEN WE DE KOMENDE TIJD ALLEMAAL VERWACHTEN VAN KYA

Kya is op dit moment bezig met grote projecten met namen zoals BIzzey, Numidia, Hef, Josylvio, Priceless, Boekoesam en Poke. Ook werkt hij samen met buitenlandse artiesten, waaronder: Wizkid, Branco, Jul en Major Lazer. Dit jaar kunnen wij dus hopelijk wat internationale tunes verwachten van deze energieke DJ/Producer!

VOLG KYA OP INSTAGRAM

Bekijk ook onze eerdere DJ livestreams van KYA