Noorwegen wint prijs voor slechtst geklede act op het Eurovisie Songfestival

Noorwegen wint prijs voor slechtst geklede act op het Eurovisie Songfestival

De Noorse songfestivalinzending TIX heeft dit jaar de Barbara Dex Award gewonnen, de prijs voor de slechtst geklede deelnemer aan het Eurovisie Songfestival. Dat maakte Songfestival.be, de organisator van de online verkiezing, zondag bekend.
De Barbara Dex Award is een prijs die elk jaar wordt uitgereikt voor de meest opvallend geklede act van het Songfestival, zo ook in 2021. Dit jaar sleepte de Noorse TIX de prijs in de wacht met zijn over-de-top engelenvleugels, witte bontjas en glitterpak.

De beruchte prijs is vernoemd naar de Belgische zangeres Barbara Dex die in 1993 met haar nummer Iemand als jij op de laatste plek eindigde. Haar zelfgemaakte beige jurk en kanariegele schoenen vielen bij weinig mensen in de smaak.

Naar aanleiding van het evenement dat dit jaar plaatsvond op 18, 20 en 22 mei, analyseerde Dresscode.nl alle Barbara Dex Award winnaars sinds de eerste uitreiking in 1997. Want bij welke landen vielen deze opvallend geklede acts eigenlijk het beste in de smaak? En welke landen zijn sowieso geneigd op elkaar te stemmen, ongeacht de kledingkeuze?
Klik hier voor een overzicht met alle winnaars door de jaren heen.